top of page

Dagar i porslinsverkstaden

De senaste dagarna när resten av klassen haft en vecka fri från föreläsningar så hade vi som tagit på oss extrakursen i porslin workshop-dagar. Vi hade besök av Uta Koloczek, en erfaren och duktig porslintillverkare från Tyskland. Hon visade hur vi skulle göra gjutformar i gips och gav oss lite tips på hur vi skulle förbereda våra porslinssaker inför bränning.

Jag och David har arbetat ihop och bestämde oss för att göra något disfunktionellt. Vi ska göra yxhuvuden i porslin. Sedan är det tänkt att vi ska tillverka skaft i trä.

Att tillverka något av poslin är tidskrävande, svårt och det kan gå fel närsomhelst i processen. Det finns inga exakta mått eller tidsaspekter utan det mesta får man göra på känsla. Saker går sönder efter gjutning och man vet inte varför. Man gör om processen och nästa gång fungerar allt felfritt utan att ha ändrat något från föregående försök. Men det är kul. Man lär sig något nytt och det känns uppiggande att få testa på att arbeta, för mig, nya material.

_DSC1923.jpg
_DSC1929.jpg
_DSC1938.jpg
_DSC1724.jpg
_DSC1734.jpg
_DSC1753.jpg
_DSC1813.jpg
_DSC1878.jpg
_DSC1881.jpg
_DSC1884.jpg
_DSC1904.jpg
_DSC1955.jpg
_DSC1906.jpg
_DSC1912.jpg

bottom of page