top of page

Studiebesök STENA Recycling

Ny kurs. Visuell kommunikation del 3. Precis, del 3. Man tycker att om man går på ett program som har ledord som design och nytänkande att de kan komma på ett bättre kursnamn. Iallafall så har de varit kreativa att namnge delmomenten i kursen. Första momentet presenterades först som "Narrativ design", sen som "Material med historia" och slutligen som "Experimentellt material". Uppgiften var iaf att undersöka material, speciellt de som kanske kan vara svåra att återvinna och undersöka om man kan omforma och förnya det på något sätt.

Vi hade introduktionen på förmiddagen och efter lunch skulle vi på studiebesök på STENA Recycling i Malmö. Föreläsarna sa att de kunde vara svårt att ta sig dit med lokaltrafik. Suveränt! En hög med studenter som förväntas att ha en bil i ägo? Det löste sig dock förvånadssvärt smärtfritt.

Det var kallt och blåsigt ute på STENA. Intressant att se deras metoder och allt underligt skrot som de tog in. De hade en båt storleken större som de hade styckat upp i småbitar. Motorerna från båten var stora som minibussar och där hade vi en kille vars jobb var att skära upp dem i mindre bitar med plasmaskärare. Tydligen, enligt vår guide så kunde en sån motor ta upp till två veckor att skära upp.

Trevligt besök, men var mest glad att få sätta mig i bilen efteråt då jag inte hade varit riktigt beredd på hur länge rundvandringen skulle ta.

DSC_0976.jpg
DSC_0893.jpg
DSC_0898.jpg
DSC_0900.jpg
DSC_0902.jpg
DSC_0913.jpg
DSC_0928.jpg
DSC_0931.jpg
DSC_0969.jpg
DSC_0986.jpg
DSC_1004.jpg

bottom of page