Lilla julafton

Gick ner för trappan och in i köket. Doften som möter mig är en blandning av kaffe och trä. Får lite nostagli från sommarstugan som också är en timmerstuga där jag spenderade många av mina somrar som liten. Sitter och äter frukost och tittar ut genom inglasningen. Solen håller på gå upp och himlen skiner i färgerna orange, rosa och lila. Pappa säger något om att jag borde gå ut och fotografera lite. Jag tar honom på orden och slänger i mig det sista av frukosten. Det är kyligt ute och snön glittrar. Går raskt ner till forsen och försöker hitta en bra plats. Klättrar omkring i riset kring strandkanten ett bra tag innan jag bestämmer mig för att ta en promenad ut till klubben och fotografera soluppgången över horisonten över vattnet.

När jag kommer tillbaka är resten av familjen ute på jakt efter en julgran och jag möter upp dem efter en skogsbilväg. Alla hundar är med och bara kort efter hittar pappa en bra gran och skrider till verket. Det är nog första gången hela familjen har varit med att välja gran. Släpade hem på den, där fick den makeover av syster och mamma. Som vanligt var jag sist med att slå in julklapparna. Gjorde en sista minuten kraftanstängning och la dem under granen.

Mamma hade som vanligt lyckats laga något riktigt gott till middag. Efter middagen delades klapparna ut. Som vanligt hade Malin samlat på sig mest. Fick mycket trevligt. Snygga skjortor och en tröja av mamma, sockar och kalsonger av Malin, träningskläder av Lisa och presentkort på H&M av pappa.